kalypso

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Štíhle ženy sú neurotické chudery

  Ich životný priestor je zúžený na niekoľko metrov štvorcových, o ktorý sa delia so steppermi, rotopedmi, bežiacimi pásmi a inými posilňovacími strojmi. Vďaka tomu, že s nimi udržujú taký intenzívny a blízky kontakt, stávajú sa z nich bezduché a chladné kreatúry, ktoré majú namiesto srdca polkilovú činku.  Energiu získanú z jednej fit tyčinky denne spotrebujú okrem cvičenia už iba na rátanie kalórií. Zanedbávajú rodinu a prácu, pretože nedokážu myslieť na nič iné ako na svoje telo. Posadnuto túžia priblížiť sa ním k dokonalosti. Štíhle ženy sú zakomplexované, nešťastné, nespokojné samé so sebou a v skutočnosti po ničom tak netúžia ako dať si riadny kus údeného a zajesť ho tabličkou čokolády. Výčitky, ktoré potom nasledujú, sú  pre ne také neznesiteľné, že to neurobia a radšej ďalej dobrovoľne hladujú. Chýba im totiž vyrovnanosť obéznych žien, ktoré aj keď s kilami navyše, sa majú radi také, aké sú.

Zvláštne. Mám 173 cm a 55 kg a akosi sa do tohto profilu štíhlej ženy neviem vpasovať. Ani mojich ďalších dvadsať kamarátok a známych. Zaujímalo by ma, kto vytvoril tento mýtus, podľa ktorého štíhlosť nie je normálna, ale za normálne sa považuje hrdo si nosiť svoju nadváhu.


Lifestyle | stály odkaz

Komentáre

  1. hm...poznam to naopak...
    stihlost je normalna, je "in" a kazde deko naviac je nenormalne, je "out"...
    v mode su stihle, priam superstihle postavy, poznam len malo plnostihlych, baculatych zien, ktore sa dokazali so svojou postavou ako-tak vyrovnat...z kazdej strany na ne utocia reklamy, negativne nazory ludi,filmy...kde je tou naj...stihla zena...
    problemom je najst vhodne oblecenie, na stihle su plne predajne...
    samozrejme, aj zo zdravotneho hladiska je stihlost vhodnejsia, lenze...zbavit sa kil naviac nie je lahke, v poslednych rokoch sa zdivhla vlna utokov na obeznych, mali by vraj platit vyssie zdravotne odvody, atd. zaujimave, ze liecime alkoholikov, fajciarov, drogovozavislych, casto bez toho, aby platili do poistovni, tam sa vlna protestov nedviha...obezita je tiez diagnoza...casto ma za sebou vazne zdravotne priciny... zdaleka to nie je len o pazravosti, lenivosti...udrzat si nadhlad a snazit sa byt aj za tychto podmienok vyrovnanou a so zmyslom pre humor dava riadne zabrat...
    publikované: 20.02.2010 12:43:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nie je co
    riesit..kazdeho vec..ale v jadre veci ide o kulturu zivota . Ci som anorekticka alebo obezna alebo vnimam svoju konstrukciu zdravo a normalne je cast mojej osobnosti-mojej kultury a sposobu zivota a nikoho ineho..lenze kdeze tie casy su, ked clovek bol clovekom takym ako mu co priroda a sam sebe nadelil..teraz ludia ziju podla modelu IN..tak im treba!--kazdy si je strojcom svojho stastia a zdravia ...u mladeze to chapem-to patri k veku sa hladat, napodobnovat...ale u ostatnych ?! no co-- kazdy si je strojcom ..
    PS: raz si decka budu vraviet, nasej babicke ani kvietok nevyrastol na hrobe-tak bola dokonale plasticka, heec o));))
    publikované: 20.02.2010 13:02:10 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hlúposť
    To čo je napísané vyššie platí pre diagnózu tuším bulímie či niečo podobné, ale nie pre štíhle ženy. Priateľka, krásne štíhle žieňa, je jednou z najpokojnejších a najpríjemnejších stvorení s úplne rovnakými bežnými problémami, aké majú aj ženy, ktoré štíhle nie sú. Určite, že váha žien ale aj mužov je ovplyvňovaná aj psychikou, ale práve že to platí skôr opačne, teda problémy psychického charakteru vyplývajúce z váhy majú skôr ženy aj muži obéznejší. Mýtus popísaný vyššie má svoj pôvod inde a je to spôsobené mýlením si príčiny a následku... Príčinami neurózy sú skôr psychické problémy, ktoré si niektoré ženy ale aj muži môžu kompenzovať práve prehnanou "starostlivosťou" o zovňajšok, tak ako je to popísané vyššie. Z toho potom menej chápaví ľudia vyvodia záver, že štíhle ženy sú neurotické vo všeobecnosti. Ani náhodou sa to nedá zovšeobecňovať a len nepatrné percento zo štíhlych ľudí tvoria tzv. neurotici. To paušalizovanie je skôr spôsobené závisťou nás menej štíhlych ;o)
    publikované: 20.02.2010 13:16:59 | autor: Peťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vsetci sme rovnaki
    Mam 28 rokov, 177 cm a 55 kg. Milujem cokoladu a svieckovu na smotane. Jem vela a s chutou a NIKDY som nedrzala ziadnu dietu. Milujem varit a este viac jest. Hoci mam hekticky pracovny zivot, vela sa hybem lebo mam uzasneho psa, ktory ma k tomu nuti. Mam skvele geny a uvidim, mozno neskor bude vaha vyssia, ale urcite jej skvele jedlo neobetujem.
    Hanka - pokial ide o alkoholikov a fajciarov, pozri sa, aku mame spotrebnu dan na tieto produkty a pochopis, ze oni svoju cast do statneho rozpoctu poctivo platia. A obezita dokonca sposobuje este viac srdcovo-cievnych ochoreni ako cigarety!
    Ci sa zaoberame svojou postavou a celkovym vyzorom zalezi iba na nas samych. Nesudme nikoho, ani chudych, ani tucnych, ani fajciacich, ani alkoholikov ci narkomanov, nikdy nevieme, co na ceste stretne nas.
    publikované: 20.02.2010 13:50:33 | autor: annka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. annka, nie je to o sudeni...
    nasa spolocnost ma velke rezervy vo vytvarani zdraveho prostredia a moznosti zdravej vyzivy...staci nazriet do hypermarketov na to, co sa ku nam dovaza...
    prekvapili ma navrhy "odbornikov" na vyssie poplatky obeznych do poistovni, zaujimalo by ma, ako by to realizovali...vazenie kazdy mesiac? Od akej vahy by boli zvysene poplatky?
    ...ak by sme mali vycislit liecbu alkoholikov, narkomanov, medzi ktorymi je pomerne velky pocet nezdomovcov, nezamestnanych...co myslis, kolko od nich dostane stat v daniach?
    A srdcovocievne choroby nemaju zdaleka len obezni...cigarety sposobuju rad inych ochoreni, nielen srdcovocievne....mohla by som uviest niekolko konkretnych prikladov liecby jednej diagnozy, ktora sposobila postupom casu dalsie a dalsie...
    napriklad liecba vysokeho tlaku stihlej osoby - postupne poruchy metabolizmu, narast vahy, zvacsenie pecene, diabetes, dnu, osteoporozu, zhorsenie zraku...
    Odbornici sa zhoduju v tom, ze dieta prakticky od pocatia ziskava geny, po narodeni sa mozu rozvinut rozne ochorenia...pripadne uz v tele matky ...je vela faktorov vplyvajucich na zdravotny stav, rodinne zazemie, stravovanie v skolach, pravidelna a zdrava strava mozu pozitivne ovplyvnit dalsi vyvoj... dolezita je i psychika cloveka, ak je vnimavejsi a menej odolny vplyvom dnesnej doby, prejavia sa rozne choroby... v pomerne mladom veku...
    publikované: 20.02.2010 14:15:58 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ach jaj,
    raz skoro kazdy zisti ze zivot je o dacom inom ako len o tele a krase...kto vas rad, ma vas rad takych ako ste..
    to keby tu kazdy pisal kolko vazi a ma rokov, ci alebo..to je blbost..ako pise Hanka, zdravie je to najcennejsie..
    publikované: 20.02.2010 14:59:17 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. jajaj
    No myslím, že život prestáva byť o tele až po smrti.
    Raz som niekde čítala koment k podobnému článku a tam jeden chlapík napísal, že ak muž vidí krásnu ženu s dokonalými krivkami prestáva reálne uvažovať. A ak má tá žena ešte aj v hlave, tak to je už veľmi "nebezpečná kombinácia". Veď o čom píšu všetci básnici, hudobníci a iní umelci, o "medveďoch" s krásnou dušou? ...


    kalypso
    dobrý článok
    publikované: 20.02.2010 16:30:47 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. tucne
    tucne zeny su lenive pohodlne kravy, ktore sa prežieraju a nehybu (u chlapov je to detto)
    publikované: 20.02.2010 16:40:12 | autor: kokot (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ale sa mylis-ty -hanebne meno!
    moja mama bola vzdy tucna - ale ta pri tanci aj praci lietala - kdeze ja - jej polovicna hmotnost !!! s takou lahkostou,ohybnostou...
    tucnotu neobhajujem - ale - VSETKO JE INAK ..
    dobre by bolo - by vsetci boli stale krasni - stihli -mladi -bohati -mudri...snad v raji.. :-
    publikované: 20.02.2010 17:42:55 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. .....
    no čo je veľa, to je veľa mne to už lezie na nervy súdiť človeka podľa toho koľko má kíl !!!!!!!!!!! , je síce pravda, že ideálna váha by bola dobrá, ale čo je to ideálna váha ??? Je to váha manekýnky , ktorá má nohy jak paličky a vyzerá jak podvyživená ???
    Nikdy som sa nevenovala príliš veľa priestoru k tomu , koľko mám kíl . Cítila som sa dobre taká aká som bola, či chudšia, či možno som niekedy mala aj nad váhu .
    V tehotenstve každá žena si naberie nijaké tie kilá, ale potom sa to nejak urovná a keď nie , tak nie , čo má robiť má držať hladovku , či čo ??:))
    No a u žien netreba zabúdať, ani na obdobie meno-pauzy , keď sa všetko zmení, niekto má migrény niekto začne priberať , ale tie roky zmeny každá žena musí prežiť , musí sa s tým vyrovnať....
    Radosť píše celkom dobre , nemám k tomu čo dodať , ale keby sa dalo, tak pár kíl mi môžete hodiť len tak vzdušne , síce by som už nemala ideálnu váhu, ale cítila by som sa lepšie, lebo žena v zrelom veku podľa mňa by mala mať nadváhu !!!
    publikované: 20.02.2010 22:56:14 | autor: mirka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014